nieuws

Subway test glutenvrije broodjes

Nieuws

DOETINCHEM – Broodjesketen Subway breidt de test met glutenvrij brood uit. Vanaf januari test de keten de glutenvrije broodjes en brownies in enkele restaurants in de omgeving van Portland, dat worden er binnenkort vijfhonderd

DOETINCHEM – Broodjesketen Subway breidt de test met glutenvrij brood uit. Vanaf januari test de keten de glutenvrije broodjes en brownies in enkele restaurants in de omgeving van Portland, dat worden er binnenkort vijfhonderd.

Het testproces verloopt uiterst zorgvuldig, zegt Mark Christiano, bakkerijspecialist op de researchafdeling van Subway in QSR-magazine: ‘Als het introduceren van glutenvrije menu-items makkelijk was zouden andere ketens ze ook aanbieden.’

Kruisbesmetting met producten die wel gluten bevatten, ligt op de loer. De invoering gebeurt daarom langzaam en zorgvuldig. Het personeel moet intensief getraind worden om risico’s uit te bannen.

Niet commercieel
Subway zegt niet gedreven te worden door commerciële belangen. ‘Glutenintolerantie treft maar een marginaal deel van de bevolking. We testen daarom ook niet op verkoopcijfers, maar op de reacties van de gasten.’ Die zijn volgens Christiano positief. Hij is vooral verrast door de emotionele aard van de reacties. Van bijvoorbeeld gasten die zeggen dat het voor het eerst is dat ze eens in een restaurant kunnen gaan lunchen. ‘

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels