nieuws

Gouden Gard en Talentenprijs bij NBC

Nieuws

WAGENINGEN – Voor de 25e keer vinden op dinsdag 4 oktober de vakwedstrijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen.

Gouden Gard en Talentenprijs bij NBC

WAGENINGEN – Voor de 25e keer vinden op dinsdag 4 oktober de vakwedstrijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen.

De zeventien deelnemers aan de Gouden Gard zijn bakkerij- en horeca leerlingen op niveau 3 of 4, of hebben deze opleiding net afgerond en zijn voorgedragen door hun eigen ROC’s. Ruim voor de wedstrijd ontvangen zij de opdrachten. Een van de opdrachten is het bereiden van een showstuk bij het leerbedrijf van de deelnemer. Ook de presentatie maakt deel uit van de beoordeling.

Marketingprijs
Het marketingcentrum voor de Banketbakkerij ‘Heerlijk & Heerlijk’ stelt een marketingprijs beschikbaar voor diegene die met zijn presentatie het meest inhaakt op de wensen van de huidige consument. De jury bestaat uit een werkgever, werknemer en docent. De Vereniging Gouden Gard organiseert de vakwedstrijden in samenwerking met werkgevers- en werknemers, NBC Wageningen en Kenwerk.

Talentenprijs
Voor de Talentenprijs komen 48 bakkerij- en horecaleerlingen op niveau 2 of die deze opleiding net hebben afgerond op het strijdtoneel. Zij maken in hun leerbedrijf twee dezelfde taarten, die worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit een banketbakker, ondernemersvrouw en consument.

De deelnemers maken ook kans op de consumentenprijs. De jury hiervoor bestaat uit een vakspecialist, vakdocent en twee consumenten. 

 Foto: winnaars 2009

Reageer op dit artikel