nieuws

Zoutreductie tot 1,5% acceptabel

Nieuws

DOETINCHEM – Zoutreductie tot 1,5 procent op meelbasis is een acceptabele waarde. Dat blijkt uit de rondetafelgesprekken met bakkers.

Zoutreductie tot 1,5% acceptabel

DOETINCHEM – Zoutreductie tot 1,5 procent op meelbasis is een acceptabele waarde. Dat blijkt uit de rondetafelgesprekken met bakkers.

‘De besturen van de NBOV en de NVB moeten nu een beleidsbeslissing nemen of ze daadwerkelijk zout verder collectief willen verlagen en, zo ja, welke weg zij daarvoor willen bewandelen.’

Dat zegt Kasper Klaarenbeek, die als onafhankelijk voorzitter vijf rondetafelgesprekken over zoutreductie met bakkers leidde. Eerder al boog het Nederlands Bakkerij Centrum zich over de kwestie. Uit die onderzoeken kwam naar voren dat een forse zoutvermindering naar 1,5 procent of zelfs 1,35 procent op meelbasis uit technologisch oogpunt nauwelijks problemen geeft.

Lees het hele artikel in Bakkerswereld van 15 juli

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels