nieuws

‘La Place opent tot tien winkels per jaar

Nieuws

AMSTERDAM – Horecaketen La Place is van plan jaarlijks zeven tot tien vestigingen te openen. Bovendien wil de onderneming beginnen in een nieuwe Europese markt, zegt CEO Walter Seib in het Financieele Dagblad.

‘La Place opent tot tien winkels per jaar

AMSTERDAM – Horecaketen La Place is van plan jaarlijks zeven tot tien vestigingen te openen. Bovendien wil de onderneming beginnen in een nieuwe Europese markt, zegt CEO Walter Seib in het Financieele Dagblad.

La Place heeft momenteel 115 locaties, waarvan twee in België, waar jaarlijks 35 miljoen gasten komen. Naast de reguliere restaurants gaat het om paninishops, cafés, chocolaterieën en La Place Mangerie, waar men producten koopt om thuis op te eten.

Catering
Daarnaast heeft het bedrijf nog een partyservice en een cateringtak voor bedrijfskantines. De verwachte omzet voor 2011 is €215 miljoen, 56 procent meer dan zeven jaar geleden, zo tekent de krant op.

Bringmann
Topman Seib nam vorig jaar de dagelijkse leiding over van Paul Bringmann, de geestelijk vader van La Place. Die blijft verantwoordelijk voor nieuwe concepten. Het eerste daarvan is een assortiment kant-en-klaarmaaltijden. Tevens doet Bringmann in Enschede een test met een verswarenhuis met een bakkerij voor zuurdesembrood, een kaasboer, een vleeswarenafdeling en een afdeling voor salades en maaltijden.

Albert Heijn
Volgens hem is een belangrijk onderdeel van de filosofie dat wordt ingespeeld op een latente behoefte, waarbij een gast pas bij het zien van het product weet dat hij dat altijd al wilde eten. Albert Heijn doet dat ook met zijn kant-en-klaarmaaltijden, stelt Bringmann. ‘Daar kijken we sterk naar.’
 

Reageer op dit artikel