nieuws

Zoutreductie geldt ook voor zeezout

Nieuws

WAGENINGEN – Ook bakkers die zeezout gebruiken ontkomen niet aan zoutreductie. Dat stelt het NBC in haar antwoord aan een bakker die zeezout gebruikt.

Zoutreductie geldt ook voor zeezout

WAGENINGEN – Ook bakkers die zeezout gebruiken ontkomen niet aan zoutreductie. Dat stelt het NBC in haar antwoord aan een bakker die zeezout gebruikt.  

Bakkers die hun brood met zeezout bereiden zullen er voor moeten zorgen dat het gehalte natriumchloride in hun brood per 1 januari 2009 niet hoger ligt dan 2,1% op droge stof (1,8% op meelbasis). Natrium is de stof die bij een te hoge inname een te hoge bloeddruk veroorzaakt. Zeezout bestaat voor het overgrote deel uit natriumchloride. Eén gram zeezout bevat ongeveer 0,36 gram natrium, dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid natrium in één gram keukenzout. Brood dat bereid is met zeezout in plaats van keukenzout draagt dus vrijwel evenveel bij aan de natriuminname van de Nederlander.

Zie ook:

Zoutmeter praktisch hulpmiddel
Branche werkt samen aan zoutreductie

 

Reageer op dit artikel