nieuws

Dick van der Hulst 40 jaar bij Huize van Wely

Nieuws

NOORDWIJK – Dick van der Hulst is 40 jaar geleden in dienst getreden bij Huize van Wely. De sleet zit er nog lang niet op.

Dick van der Hulst 40 jaar bij Huize van Wely

NOORDWIJK – Dick van der Hulst is 40 jaar geleden in dienst getreden bij Huize van Wely. De sleet zit er nog lang niet op.

Dick van der Hulst: ‘ ’s Ochtends deed ik de patisserie afdeling en ‘s middags al het chocoladewerk. Nu ben ik gespecialiseerd in al het ‘bakwerk’ bij Huize van Wely, dus de taart- en gebakbodems, de beslag-lagen die in onze taarten en gebakjes zitten; het interieur dus, koekjes en natuurlijk de beroemde kerst- en paasstollen.

Kleiner dan nu
Als 20-jarig ventje kwam ik binnen bij Huize van Wely en ik kon gelijk beginnen, dat ging toen zo. Het bedrijf was toen natuurlijk veel kleiner dan het nu is. Alles werd toen nog gemaakt in de kleine patisserie direct achter de winkel in Noordwijk: taarten, koekjes, bonbons, chocolade, alles. De werkruimte is daarna denk ik wel vijf keer zo groot geworden.’

Plezier
De sleet zit er nog lang niet op vij de 60 jarige patissier: ‘Het is mijn vak en ik doe het nog steeds ontzettend graag. Ik wil alles zo goed en mooi mogelijk uit de ovens laten komen. Nog altijd. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier na al die jaren nog steeds met veel plezier werk!’
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels