nieuws

Patisserie toppers op Passion for Pastry Festival

Nieuws

WAGENINGEN – Het Nederlands Patisserie Team houdt voor de derde keer het Passion for Pastry Festival. Het is de patisserieclub weer gelukt om twee toppers naar Nederland te halen.

Patisserie toppers op Passion for Pastry Festival

WAGENINGEN – Het Nederlands Patisserie Team houdt voor de derde keer het Passion for Pastry Festival. Het is de patisserieclub weer gelukt om twee toppers naar Nederland te halen.

Dit keer geven de twee toppatissiers Stephane Treand en Stephane Leroux masterclasses suikerwerk, airbrush en chocolade.

Stéphane Leroux
Chocoladespecialist Stéphane Leroux behaalde de titel Meilleur Ouvrier de France Pâtissier in 2004
Hij won twee keer de prijs voor het beste chocolade stuk op de World Pastry Team Championship (2002 & 2004).

Hij werkt nu als technisch tdviseur voor Belcolade in België en geeft les op het École Supérieure Nationale de la Pâtisserie in Yssingeaux, Frankrijk. Daarnaast heeft het boek “Matière Chocolate” uitgegeven. Het boek werd in 2009 op de Gourmand World Cookbook Awards uitgeroepen tot tweede beste chocoladeboek ter wereld.

Stephane Treand
Stehane Treand behaalde de titel Meilleur Ouvrier de France Pâtissier in 2004. Hij is zeer allround, maar is met name bekend om zijn suiker en airbrushtechnieken. Hij is sinds 2001 zelfstandig adviseur en docent op verschillende internationale culinaire en patisserie scholen.

In 2005 was hij executive pastry chef van the Four Seasons Hotel in Newport Beach, Californie. Hij is nu bezig met de opstart van zijn eigen school in zijn woonplaats net onder Los Angeles. In 2007 en 2008 werd hij uitgeroepen tot “one of the Ten Best Pastry Chefs in the USA”. Ook won hij in 2008 het World Pastry Team Championship.

Aanmelden voor het festival kan via de website van het Nederlands Patisserie Team.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels