nieuws

Trend naar luxere kruidnoten

Nieuws

HARDERWIJK – Door een sterke stijging in de verkoop van chocoladekruidnoten komt de omzet van deze luxe variant voor het eerst in de geschiedenis in de buurt van de omzet van gewone kruidnoten. Dit meldt marktleider Van Delft in Harderwijk.

Trend naar luxere kruidnoten

HARDERWIJK – Door een sterke stijging in de verkoop van chocolade kruidnoten komt de omzet van deze luxe variant voor het eerst in de geschiedenis in de buurt van de omzet van gewone kruidnoten. Dit meldt marktleider Van Delft in Harderwijk.

Momenteel is er tussen beide varianten sprake van een nek-aan-nekrace qua omzet. Reden voor de sterke stijging van chocoladekruidnoten is de wens van consumenten om thuis te genieten van luxere producten. Ook het feit dat er steeds meer soorten luxe kruidnoten zijn resulteert in meer omzet. Daarbij zorgen supermarkten ervoor dat de luxe kruidnoten beter beschikbaar zijn.

De consumptie van kruidnoten groeit al vele jaren op rij. In 2010 werden meer dan 3,15 miljard peper- en kruidnoten geconsumeerd, een stijging van 8,4%. Zo’n 70% van dit aantal is afkomstig uit de fabriek van Van Delft.
 

Reageer op dit artikel