nieuws

Omzet foodservice stabiel, volume daalt

Nieuws

DOETINCHEM – De omzet in de foodservice in Nederland komt in 2011 uit op een nulgroei. Het volume daalt weliswaar, maar door een prijsstijging met 2,5 procent houdt de omzet de nullijn. Dat voorspellen FoodService Instituut Nederland (FSIN) en Foodstep.

DOETINCHEM – De omzet in de foodservice in Nederland komt in 2011 uit op een nulgroei. Het volume daalt weliswaar, maar door een prijsstijging met 2,5 procent houdt de omzet de nullijn. Dat voorspellen FoodService Instituut Nederland (FSIN) en Foodstep.

Cateraraars zullen groeien met 1,5 procent. De enige sector die substantiële groei toont is de hotellerie met 6 procent. Volgens FSIN en Foodstep geven de cijfers voldoende houvast voor een voorspelling voor het hele jaar. Daarvoor verwachten ze een nulgroei qua omzet bij een met 2,5 procent dalend volume. Dat de omzet op peil blijft is geheel te danken aan een prijsstijging met 2,5 procent.

 

Reageer op dit artikel