nieuws

Nationaal Schoolontbijt doneert ruim ton aan goede doelen

Nieuws

WAGENINGEN – 108.000 euro. Dat is de opbrengst van het Nationaal Schoolontbijt 2011. De stichtingen Right To Play en Bake for Life ontvingen de cheque vrijdag.

Nationaal Schoolontbijt doneert ruim ton aan goede doelen

WAGENINGEN – 108.000 euro. Dat is de opbrengst van het Nationaal Schoolontbijt 2011. De stichtingen Right To Play en Bake for Life ontvingen de cheque vrijdag.

Namens Right To Play nam Johann Olav Koss, schaatskampioen en oprichter van de stichting, de donatie dankbaar aan. Right To Play zorgt ervoor dat kinderen door sport en spel zich beter ontwikkelen en dat ze zo een betere start hebben in de maatschappij. Bake for Life helpt gehandicapte en kansarme jongeren door ze op te leiden tot bakker.

Omdat Het Nationaal Schoolontbijt het belang van ontbijten onder de aandacht van kinderen én ouders brengt, vond de afsluiting toepasselijk plaats op de Jonge Gezinnen Beurs.

Activiteiten
2.500 basisscholen en zo’n 500.000 kinderen namen deel aan het ontbijtevenement. Maandag 31 oktober vond de aftrap plaats in museum CORPUS, waar de kersverse winnares van het Junior Songfestival een speciaal ontbijtlied zong.

RTL8 deed tijdens Telekids dagelijks verslag van alle feestelijkheden. Waaronder het Binnenhofontbijt op woensdag 2 november. Schoolkinderen ontbeten samen met politici in het gebouw van de Tweede Kamer.

 

Reageer op dit artikel