nieuws

Echte Bakker Treur maakt beste amandelstaaf

Nieuws

WAGENINGEN –John Treur, de Echte Bakker uit Oudewater heeft de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde gewonnen.

Echte Bakker Treur maakt beste amandelstaaf

 

WAGENINGEN –John Treur, de Echte Bakker uit Oudewater heeft de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde gewonnen.

De winnende amandelstaaf van John Treur scoorde op 3 van de 10 onderdelen een 9. Vooral de vorm, de kleur en de smaak waren uitmuntend. De jury bestond uit Ton Baltussen van Van de Pol en gildemeester Chris Scholtens.

Jury
Ze beoordeelden de staven vorm, structuur, afwerking, vulling en smaak. Chris Scholtens. ‘De voortreffelijke uitstraling, rijke vulling en de sublieme smaak maken deze Amandelstaaf tot de beste die we gezien en geproefd hebben dit jaar. Een terechte winnaar.’

Grondstoffen
John Treur: ‘We zijn er heel serieus mee bezig en dan is deze eerste plaats een kroon op het werk. Wij draaien zelf het bladerdeeg voor de amandelstaven. Verder is de inkoop van de grondstoffen heel belangrijk. Dit jaar zijn we extra kritisch geweest bij het selecteren van onze amandelspijs.’

Echte Bakker Sjaak Doeleman uit Werkhoven werd net als vorig jaar tweede. Jorink uit Raalte derde. 62 bakkers deden mee aan de jaarlijkse wedstrijd.

 

 

Reageer op dit artikel