nieuws

Chateaubriand beste slagerij van Nederland

Nieuws

AMSTERDAM – Chateaubriand is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

Chateaubriand beste slagerij van Nederland

AMSTERDAM – Chateaubriand is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

Topkok Pierre Wind en hoofdredacteur Harrie Leijten van Vleesmagazine hebben in de Amsterdamse Borchlandhal de Award uitgereikt aan de opvolger van slagerij Van Roessel uit Waalwijk. Het is na 2005 de tweede keer dat Chateaubriand met de hoofdprijs terugkeert naar Heemstede.

Eigenaren Adele Teekens en Johan van Uden, vorig jaar nog tweede, bereiden met liefde hun producten en zijn terechte winnaars. Ze bleven Keurslager Frank & Marleen van der Zande (2e) en Keurslagerij Klaver (3e ) voor. Chateaubriand won óók de prijs voor de beste Traiteur-Slager van het jaar. Vanavond om 17.15 uur is Chateaubriand live in de uitzending op RTV Noord-Holland met een interview over de Slagerij van het jaar verkiezing en Dry-aged vlees.

Uit het juryrapport:

‘Bezoek aan Slagerij Chateaubriand is voor een culinaire liefhebber telkens weer een genot op zich. De consument wordt hier overweldigd door het brede assortiment van alleen maar absolute topprodukten, zeer creatief en tot aankoop uitnodigend gepresenteerd. Dit allemaal in een heerlijke warme persoonlijke Bourgondische sfeer en beleving. De koopsfeer en de vriendelijkheid van de medewerkers zijn goed. Iedereen is attent en staat klaar met adviezen. De winkel heeft een aantal servicegerichte voorzieningen en voor de klanten is er een bezorgservice. Perfect gestructureerde bedrijfsvoering en visie zorgen ervoor dat dit gerealiseerd kan worden en ook perfect verzorgd wordt. Komen superlatieven te kort om alle sterke punten te benoemen. Gaan dit ook niet proberen. Cijfers spreken voor zich.’

Totale uitslag:
1 Chateaubriand Heemstede
2 Frank & Marleen Van der Zande, Keurslagerij Halsteren
3 Keurslagerij Arie Klaver Schagen
4 Keurslagerij Antonis Veldhoven
5 Keurslagerij Jacco van Zoonen Nieuwe Niedorp
6 Culinaire slagerij Wapenaar Vlaardingen
7 Slagerij La Couronne Philippine
8 Keurslagerij De Haas Arnhem

 

Reageer op dit artikel