nieuws

Barmentloo en Abelmann maken zich op voor Bern

Nieuws

DOETINCHEM/BERN – Danielle Barmentloo, werkzaam bij Echte bakker Ten Veen in Doetinchem en Eline Abelmann van bakkerij van de Meijden uit Arnhem, maken zich op voor internationale jeugdvakwedstrijden die van 23 januari tot 27 januari in het Zwitserse Bern worden gehouden. Beiden zijn student aan het Graafschap College.

DOETINCHEM/BERN – Danielle Barmentloo, werkzaam bij Echte bakker Ten Veen in Doetinchem en Eline Abelmann van bakkerij van de Meijden uit Arnhem, maken zich op voor internationale jeugdvakwedstrijden die van 23 januari tot 27 januari in het Zwitserse Bern worden gehouden. Beiden zijn student aan het Graafschap College.

De twee dames vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale Boulangerie-wedstrijd. Beide deelneemsters zijn al eerder in Bern geweest om een kijkje te nemen tijdens vorige edities, maar mogen nu dus zelf meedoen. ‘Een prachtige kans om mezelf te verbeteren,’ zegt Abelmann. Voor Barmentloo, die in Bern veel spanning maar ook lol verwacht, is de strijd van belang omdat ze haar creativiteit kwijt kan in de contest.

Vier toppers van verschillende ROC’s uit het land hebben dinsdag 5 oktober 2010 op het Nederlands Bakkerij Centrum gestreden om een plaats te bemachtigen voor deze wedstrijden. De jury, bestaande uit Ad Wayers en Hans Som, koos Barmentloo en Abelmann als beste twee.

Bakkerswereld volgt de dames volgende week tijdens hun verrichtingen.

 

 

Reageer op dit artikel