nieuws

Voor bv geen akte meer nodig

Nieuws

DEN HAAG – Ondernemers die een besloten vennootschap oprichten, hebben daar straks geen notariële akte meer voor nodig. Dat scheelt de gemiddelde ondernemer 1000 euro.

DEN HAAG – Ondernemers die een besloten vennootschap oprichten, hebben daar straks geen notariële akte meer voor nodig. Dat scheelt de gemiddelde ondernemer 1000 euro.

Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) zaterdag bekendgemaakt. Alleen voor meer ingewikkelde constructies, waar er aandelen te verdelen zijn, blijft een akte nodig.

Zelf kiezen
Het vorige kabinet maakte het al gemakkelijker een bv op te zetten. Ondernemers kunnen zelf kiezen welk bedrag ze bij de oprichting inbrengen. Het minimum van €18.000 geldt dan niet meer. Dit wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer.

Administratieve kosten
Door de beide maatregelen nemen de administratieve kosten bij het oprichten van een bv met 90 procent af. Voor een ondernemer kan het handig zijn een eenmanszaak om te zetten in een besloten vennootschap omdat hij dan zijn eigen vermogen beter kan afschermen van zijn bedrijf.

MKB blij
MKB-Nederland is er blij mee. Voor veel mensen die een onderneming beginnen zijn de administratieve lasten een struikelblok. Bovendien is de verplichte storting van 18.000 euro slechts een formaliteit. Dat geld kan een dag na de storting worden opgenomen.
 

Reageer op dit artikel