nieuws

Faillissement bakkerij Steevens nabij

Nieuws

STEIN – Bakkerij Steevens zit in zware problemen. Er wordt aangestuurd op een faillissement. Ondertussen heeft eigenaar Christiaan Steevens een nieuw bedrijf opgericht, samen met Eric Rongen van Marktbakkers Rongen, onder de naam Limburgs Bakhoes. Een deel van het personeel gaat over naar een nieuw opgericht bedrijf.

Faillissement bakkerij Steevens nabij

STEIN – Bakkerij Steevens zit in zware problemen. Er wordt aangestuurd op een faillissement. Ondertussen heeft eigenaar Christiaan Steevens een nieuw bedrijf opgericht, samen met Eric Rongen van Marktbakkers Rongen, onder de naam Limburgs Bakhoes. Een deel van het personeel gaat over naar een nieuw opgericht bedrijf.

Bakkerij Steevens zit al geruime tijd in de problemen. De fiscus heeft een paar maanden geleden al beslag gelegd op de inventaris en machines. Een openbare verkoop daarvan heeft Steevens kunnen voorkomen door een herfinanciering, waarmee de Belastingdienst is betaald net als de Rabobank die het pandrecht had. Limburgs Bakhoes heeft de machines gekocht voor het nieuw opgerichte bedrijf.

Rotte appels
Het personeel, behalve de ‘rotte appels’, zoals de advocaat van Steevens Jos Daniëls het tijdens een personeelsbijeenkomst omschreef, aldus het Limburgs Dagblad, gaan ook mee naar het nieuwe bedrijf. De overuren die het personeel bij Steevens heeft gemaakt, worden niet uitbetaald. Er is wel een voorstel gedaan dat de helft of meer van die gemaakte overuren door Limburgs Bakhoes worden gecompenseert.

Schuldsanering
De schuldsanering die Daniëls heeft geprobeerd regelen met de schuldeisers, is niet gelukt. Aan de schuldeisers is een vergoeding van veertig procent van de schuld voorgesteld. Een van de grootste schuldeisers heeft dat echter geweigerd. Inmiddels is het faillissement aangevraagd voor de bakkerij-bv en de winkel-bv. Het personeel ziet de ontwikkelingen met argusogen aan. Meerdere medewerkers hebben bij het Limburgs Dagblad inmiddels hun wantrouwen uitgesproken over de ontwikkelingen.

Lees ook:
Bakkerij Steevens stoot winkels af

 

Reageer op dit artikel