nieuws

Brood/gebak grootste stijger aanbiedingen supers

Nieuws

WORMERVEER – Supermarkten stunten steeds vaker met vers. Het aantal keren dat vlees, agf of brood op de folder staat, is in de eerste 33 weken van dit jaar met bijna 10 procent toegenomen.

Brood/gebak grootste stijger aanbiedingen supers

WORMERVEER – Supermarkten stunten steeds vaker met vers. Het aantal keren dat vlees, agf of brood op de folder staat, is in de eerste 33 weken van dit jaar met bijna 10 procent toegenomen.

Dit blijkt uit cijfers van PCNData, zo meldt Distrifood. Het aantal folderaanbiedingen is met 5 procent gestegen. ‘Er is in het folderbeleid van supermarkten duidelijk sprake van een accentverschuiving naar vers’, concludeert directeur Ruben Boas van PCNData.

4400 keer
‘Dat geldt het sterkst voor brood en gebak. Uit onze tellingen blijkt dat producten uit die versgroep ruim 4400 keer op de folder hebben gestaan. Dat is tien procent meer in vergelijking met de eerste 33 weken vorig jaar.’ Het aantal aanbiedingen met agf en vlees nam met 9 procent toe.

Reageer op dit artikel