nieuws

Brabantse bakkers lanceren streekproducten

Nieuws

DEN BOSCH – Tijdens de ‘Week van de Smaak’, vindt bij zeven bakkers de lancering plaats van drie streekproducten.

Brabantse bakkers lanceren streekproducten

DEN BOSCH – Tijdens de ‘Week van de Smaak’, vindt bij zeven bakkers de lancering plaats van drie streekproducten.

De bakkers die aan het project deelnemen zijn: Bakkerij Hans Vermeer in Alphen,
Bakkerij Arnold Vromans in Baarle-Nassau, Bakkerij Leon van Gils in Chaam, Bakkerij Marco Waegemakers in Gilze, Bakkerij Ad van den Broek in Goirle, Bakkerij Jan Swaanen in Hilvarenbeek en Bakkerij René van der Verbruggen in Riel

Producten
Op basis van het oeroude St. Jan’srogge, geteeld en geoogst op Landgoed De Hoevens in Alphen, ontwikkelden de bakkers samen de recepten. In de bakkerswinkels zijn vanaf 5 oktober het St. Jan’s Molensteentje, St. Jan’s Rogge ontbijtkoek en St. Jan’s Roggekoekjes verkrijgbaar.

Het hele productieproces vindt in eigen regio plaats: van molenaar tot bakker, van graan tot verpakking. Naast de medewerking van Landgoed De Hoevens in Alphen en de gezamenlijke molenaars van Goirle en Hilvarenbeek wordt het project ondersteund door diverse bedrijven en partijen uit Brabant.
 

Reageer op dit artikel