nieuws

Bakkerij Stolk gedupeerd door domme student

Nieuws

WAGENINGEN – Bakkerij Stolk aan de Hoogstraat in Wageningen is dupe geworden van een student die voor de winkel een brandblusapparaat uitprobeerde. Alle broden en gebak in de winkel kwamen zaterdag onder een laag poeder en moesten worden verwijderd.

Bakkerij Stolk gedupeerd door domme student

WAGENINGEN – Bakkerij Stolk aan de Hoogstraat in Wageningen is dupe geworden van een student die voor de winkel een brandblusapparaat uitprobeerde. Alle broden en gebak in de winkel kwamen zaterdag onder een laag poeder en moesten worden verwijderd. 

Eigenares Lottie Stolk in dagblad de Gelderlander: ‘Om kwart over acht hoorden we een enorme knal. De winkeldeur stond open en plotseling kwam een blauwe stofwolk binnen.’De hele voorraad in de winkel was onverkoopbaar geworden. Stolk: ‘Gelukkig hadden we achter nog een reservevoorraaad liggen. Maar om tien uur ’s morgens waren we uitverkocht. Zaterdag is voor onze verkoop een topdag.’

De actie van de student bezorgde het personeel veel overwerk. Tot maandagmorgen was het bezig met het verwijderen van de poeder in de winkel, zodat de bakkerszaakwinkel meteen weer open kon. Volgens Stolk was het zaterdag een drukte van belang. ‘Volop brandweer en politie waren aanwezig. Waar ik me wel over heb verbaasd is dat we zaterdagavond pas te horen kregen dat de poeder niet gevaarlijk voor de gezondheid was.’

Reageer op dit artikel