nieuws

0,9% loonsverhoging bakkerijpersoneel

Nieuws

GOUDA – De lonen van werknemers in de bakkerijsector worden per 1 oktober 2011 met 0,9 procent verhoogd. Dat gebeurt indien de achterbannen en besturen instemmen met het onderhandelingsresultaat.

0,9% loonsverhoging bakkerijpersoneel

GOUDA – De lonen van werknemers in de bakkerijsector worden per 1 oktober 2011 met 0,9 procent verhoogd. Dat gebeurt indien de achterbannen en besturen instemmen met het onderhandelingsresultaat.

De onderhandelaars van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben met de werkgeversverenigingen NBOV en NVB overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO. De nieuwe CAO loopt van 1 augustus 2011 tot 1 maart 2012. 

Functies
De partijen hebben gaan in de komende maanden voorstellen te formuleren over de inhoud en introductie van een nieuw functiewaarderingssysteem ( Orba), leeftijdsbewust personeelsbeleid en arbeidstijden. De resultaten van deze werkafspraken worden in de eerstvolgende cao-onderhandelingen besproken.

Vakantiedagen
De opbouw van vakantiedagen bij arbeidsongeschiktheid van werknemers gaat per 1 januari 2012 veranderen. De nieuwe wet houdt in dat bij zieken volledig vakantiedagen opbouwen, nu is dat nog maximaal zes maanden. De verjaringstermijn van de vakantiedagen wordt teruggebracht na een half jaar. Nu is dat vijf jaar. 

Naar de huidige CAO
 

Reageer op dit artikel