nieuws

Verkoop Bakkersland van de baan

Nieuws

HEDEL – Parcom Capital, de investeringsmaatschappij van de ING-bank staakt zijn pogingen om brood- en banketleverancier Bakkersland te verkopen. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Verkoop Bakkersland van de baan

HEDEL – Bakkersland staat niet meer te koop. Parcom Capital, de investeringsmaatschappij van de ING-bank, staakt zijn pogingen om brood- en banketleverancier Bakkersland te verkopen.

Dat meldt het Financieel Dagblad. Geen van de geïnteresseerde investeringsmaatschappijen was bereid de vraagprijs, die naar verluidt meer dan 200 miljoen euro was, te betalen. Parcom gaat nu zelf met het management de marktpositie van Bakkersland uitbouwen. 

Ontkenning
Het gerucht dat Bakkersland te koop staat, speelt sinds januari dit jaar. De directeur van Bakkersland, Eugene Scholten, ontkende de verkoopplannen. Feit is wel dat de marges van het bakkersconcern onder druk staan door onder meer de prijsconcurrentie in supermarktland en dat investeereer Parcom ‘strategische opties bekijkt.’ De druk op de marges is volgens het FD een reden dat de verkoop niet is gelukt.

Kosten
Andere redenen zijn: te hoge prijs en te hoge kosten om de achttien bakkerijen draaiende te houden. Daarnaast heeft de sector veel last heeft van de stijgende grondstofprijzen en er op de Europese markt sprake is van overcapaciteit, waardoor de supermarkten lagere prijzen kunnen bedingen.

Kandidaten
Kamps en de private-equitypartijen Capvest en Gilde (eigenaar van Bakker Bart en de Banketgroep) waren mogelijk geinteresseerd in de bakkerijketen.

Investering
Parcom heeft nu samen met Bakkersland een strategisch plan opgesteld voor een intensievere samenwerking met de afnemers, significante investeringen in onder meer innovaties en productiemiddelen en een verdere professionalisering van de organisatie.

 

Reageer op dit artikel