nieuws

Taartenmaker als handelsnaam mag niet

Nieuws

AMSTERDAM – In een kort geding procedure heeft de Rechtbank van Amsterdam bepaald dat de handelsnaam Taartenmaker niet langer gebruik mag worden.

Taartenmaker als handelsnaam mag niet

AMSTERDAM – In een kort geding procedure heeft de Rechtbank van Amsterdam bepaald dat de handelsnaam Taartenmaker niet langer gebruik mag worden.

Eigenaresse Renske van der Zee van de Taartenkamer, die de domeinnaam www.detaartenkamer.nl gebruikt, heeft met succes een procedure aanhanging gemaakt. Een leverancier van taarten voor de horeca, die de domeinnaam www.detaartenmaker.nl. hanteert, mag deze nu niet meer voeren.

Veroordeeld

De gedaagde is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld het gebruik van De Taartenmaker als handelsnaam te staken nu er gevaar is voor verwarring tussen beide handelsnamen. ‘Mede nu de aard van beide ondernemingen gelijk is en beide ondernemingen in Amsterdam zijn gevestigd en opereren. Gedaagde wordt voorwaardelijk veroordeeld het gebruik van de domeinnaam www.detaartenmaker.nl te staken,’ staat in de uitspraak van de rechtbank.

De eigenaar van de Taartenmaker mag die domeinnaam wel gebruiken indien deze enkel gebruikt wordt als adres op het internet (dus niet als handelsnaam) en deze domeinnaam enkel leidt naar een website waarop de nieuwe handelsnaam van gedaagde staat vermeld.

Reageer op dit artikel