nieuws

Omzetexplosie brengt Groupon nog geen zwarte cijfers

Nieuws

DOETINCHEM – Ondanks een omzetexplosie heeft kortingssite Groupon in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden. De omzet nam toe van 87,3 miljoen dollar vorig jaar naar 878 miljoen. Desondanks waren de cijfers onder de streep rood: 102,7 miljoen dollar (72 miljoen euro).

DOETINCHEM – Ondanks een omzetexplosie heeft kortingssite Groupon in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden. De omzet nam toe van 87,3 miljoen dollar vorig jaar naar 878 miljoen. Desondanks waren de cijfers onder de streep rood: 102,7 miljoen dollar (72 miljoen euro).

Uitbreiding
De Amerikaanse website presenteerde de cijfers van het tweede kwartaal van 2011 afgelopen woensdag. Het verlies verdubbelde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens Groupon komt het verlies door een forse uitbreiding van het personeelsbestand. Er werden duizend mensen aangenomen, waardoor het aantal werknemers nu uitkomt op ruim 9600.

De omzet groeide naar 878 miljoen dollar, ten opzichte van 87,3 miljoen dollar vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal bedroeg de groei 36 procent.

Groupon biedt kortingen aan allerlei activiteiten, waaronder diners. Het woord ‘group’ in de naam refereert aan het feit dat kortingen vaak pas gelden als een groep mensen zich ervoor aanmeldt. Afgelopen juni vroeg de onderneming een beursnotering aan in New York.

 

Reageer op dit artikel