nieuws

Mogelijke splitsing United Biscuits op komst

Nieuws

LONDEN – Het Britse United Biscuits, eigenaar van onder meer Sultana en Verkade, wordt mogelijk in twee onderdelen gesplitst.

LONDEN – Het Britse United Biscuits, eigenaar van onder meer Sultana en Verkade, wordt mogelijk in twee onderdelen gesplitst.

Dat schrijft de Britse zakenkrant City A.M. op basis van bronnen. De koekjesdivisie zou volgens de plannen worden afgescheiden van de zoutjesdivisie. United Biscuits is eigendom van private equity-investeerders Blackstone en PAI Capital.

Zij betaalden in 2006 1,6 miljard pond voor het bedrijf. Afgelopen zomer namen zij al twee zakenbanken in de hand om een koper te zoeken, maar ondanks belangstelling van onder meer Bright Foods, Kraft en Campbell Soup Company leverde dit geen transactie op.

Belangrijke rol
De vraagprijs van zo’n twee miljard pond zou daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld. Door de twee divisies op te splitsen hopen de eigenaren op concretere interesse. Afgelopen week werd bekend dat Kraft Foods overweegt zichzelf op te splitsen in twee beursgenoteerde ondernemingen. Betrokkenen zien af van commentaar of zijn niet bereikbaar.
 

Reageer op dit artikel