nieuws

Hevige brand industriële bakkerij De Trog

Nieuws

IEPER (B) – In de industriële bio-bakkerij De Trog op het industrieterrein Ieperleekanaal heeft het in de nacht van zaterdag op zondag hevig gebrand. Er raakte niemand gewond, maar er is wel veel schade.

Hevige brand industriële bakkerij De Trog

IEPER (B) – In de industriële bio-bakkerij De Trog langs de Rozendaalstraat op het industrieterrein Ieperleekanaal heeft het in de nacht van zaterdag op zondag hevig gebrand. Er raakte niemand gewond, maar er is wel veel schade.

De brandweer kreeg om half één een oproep binnen om te blussen in de Belgische bio-bakkerij De Trog op het industrieterrein Ieperleekanaal, meldt Nieuwsblad.be. Toen ze ter plaatse kwamen, was meteen duidelijk dat het om een erg hevige brand ging. De brandhaard was in de wasplaats van het bedrijf gestart.

De hitte en de rookontwikkeling waren zo erg, dat de brandweerlui moeite hadden om het gebouw te betreden. Toch konden ze uiteindelijk verhinderen dat de brand oversloeg naar de opslagplaats en de productieruimte van het bedrijf. Brandweerbevelhebber Rik Vandekerckhove: ‘Het vuur is blijkbaar ontstaan aan een droogkast. Een viertal werknemers, die de ovens van het bedrijf aan het opstarten waren, merkten de brand op. Er was een giftige rookontwikkeling die zich in heel het gebouw verspreidde. Het deeg en de andere grondstoffen konden ze tijdig weer wegbergen in de diepvriezers.’

De productie van de bakkerij kan pas weer worden opgestart nadat het hele gebouw, dat heel wat rookschade heeft opgelopen, grondig is verlucht. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

Reageer op dit artikel