nieuws

Hans Hulshof maakt jurk van chocolade

Nieuws

EIBERGEN – Bonbonmaker Hans Hulshof uit Eibergen is deze week begonnen met een bijzonder project: een jurk maken van echte chocolade.

Hans Hulshof maakt jurk van chocolade

EIBERGEN –  Bonbonmaker Hans Hulshof uit Eibergen is deze week begonnen met een bijzonder project: een jurk maken van echte chocolade.

‘Een chocolade jurk is nog nooit eerder gemaakt in Nederland. Ik heb het plan heel lang stil gehouden omdat ik geen slapende honden wakker wil maken. Ik zag het voor het eerst in België. De chocolade-jurk heeft hetzelfde formaat als een normale jurk. In totaal wordt er ruim vijf kilo chocolade gebruikt voor het kledingstuk, laat de chocolatier Nieuws uit Berkelland weten.

Hulshof: ‘De jurk wordt gemaakt met verschillende lagen. Je krijgt dan een soort 3D effect. Ik maak twee jurken, want het kan gebeuren dat de chocolade tijdens het dragen breekt.’ Hans Hulshof is al ruim 25 jaar chocolatier en heeft tijdens zijn loopbaan nog nooit iets anders gemaakt dan bonbons. De chocolade jurk is op 4 september voor het eerst te bewonderen tijdens een culinaire show in Eibergen.
 

Reageer op dit artikel