nieuws

Fries bakkersbedrijf overdonderd door online actie

Nieuws

HALLUM – Het Friese Van der Meulen – De Meesterbakkers is overdonderd door de stormloop op hun website om een gratis proefdoosje met de nieuwe Melba Toast Broodsoorten te bestellen.

Fries bakkersbedrijf overdonderd door online actie

HALLUM – Het Friese Van der Meulen – De Meesterbakkers is overdonderd door de stormloop op hun website om een gratis proefdoosje met de nieuwe Melba Toast Broodsoorten te bestellen.

Een week nadat dit via demeesterbakkers.nl mogelijk werd, steeg plotseling het aantal aanvragen: vanaf woensdag kreeg de website ineens 2.500 bezoeken per uur te verwerken en werden er bijna 4.000 proefdoosjes besteld. De site trok in twee dagen tijd minimaal 10.000 unieke bezoekers.  En dat op een website die normaal gemiddeld 50 bezoekers per maand heeft.

De site ging prompt een uur uit de lucht; de beschikbare servercapaciteit kon dit niet aan. Dit was voor degenen die tevergeefs een proefdoosje probeerden te bestellen geen reden om de poging op te geven. Binnen twee uur nadat de site weer live stond maar het bestelformulier tijdelijk was  uitgezet, stroomden duizenden mailtjes binnen bij Van der Meulen met het verzoek om toch een doosje te ontvangen.

Verrast

‘We zijn compleet verrast door wat er hier gebeurt’, aldus Johan Bruinsma, commercieel directeur van Van der Meulen. ‘We zijn blij met de belangstelling voor ons nieuwe product maar verbaasd door deze extreme cijfers. Zoiets verwacht je bij de introductie van een nieuwe Iphone, maar niet bij Melba Toast’. Het bedrijf moest snel schakelen om deze hausse op te vangen. ‘Er is servercapaciteit bijgeschakeld, en we zijn hard bezig om extra proefdoosjes te maken’. Mensen die een proefdoosje hebben besteld hoeven dus niet bang te zijn dat ze niets meer ontvangen. ‘We zorgen er natuurlijk voor dat alle bestellingen afgeleverd zullen worden, het kan alleen iets langer duren’, aldus Johan.

Van der Meulen – De Meesterbakkers is een Fries familiebedrijf dat zich al  vier generaties lang bezig houdt met de productie van broodproducten. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met  120 werknemers die Melba Toast, beschuit en Fries roggebrood levert aan meer dan 40 landen.

 

Reageer op dit artikel