nieuws

Extra overheidssteun voor mkb

Nieuws

DEN HAAG – Het kabinet verhoogt het budget om garant te kunnen staan voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) tot een miljard euro.

Extra overheidssteun voor mkb

DEN HAAG – Het kabinet verhoogt het budget om garant te kunnen staan voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) tot een miljard euro.

Dit is een opsteker voor bedrijven die grote moeite hebben om bij banken krediet te krijgen. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) stuurt hierover een brief naar de Tweede Kamer. Het budget stijgt van 765 miljoen naar een miljard euro.

Daarnaast wordt de tijdelijke garantieregeling voor grote bedrijven met een jaar verlengd. Hierbij gaat het om 600 miljoen euro. Deze regeling, ingesteld in 2008, zou eigenlijk eind dit jaar stoppen. MKB-Nederland is blij met het extra budget dat minister Verhagen heeft toegezegd.

 

Reageer op dit artikel