nieuws

Discussie in Nacht van het Ambacht

Nieuws

ZOETERMEER – Meesterpatissier en tv-kok Rudolph van Veen zal vrijdag 2 september tijdens de eerste Nacht van het Ambacht een ambachtelijke patisserie workshop verzorgen.

ZOETERMEER – Meesterpatissier en tv-kok Rudolph van Veen zal vrijdag 2 september tijdens de eerste Nacht van het Ambacht een ambachtelijke patisserie workshop verzorgen.

Er vinden nog meer van dergelijke workshops plaats, zoals die van de Nederlandse designer Omar Munie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In de workshops maken bezoekers van de Nacht kennis met onbekende mogelijkheden voor een baan of opleiding in de ambachtseconomie. Tijdens de Nacht van het Ambacht gaan vakmensen, deskundigen en politici, onder wie minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en KNS – voorzitter Ad Bergwerff, in gesprek met elkaar over de belangrijkste uitdagingen in de ambachtseconomie. Tot 2020 heeft de sector minimaal een kwart miljoen nieuwe en talentvolle vakmensen nodig.

Minister Kamp maakt tijdens de Nacht van het Ambacht de gezichten van de ambachtseconomie bekend. Onder leiding van Pieter Jan Hagens vinden er daarnaast discussies plaats over de kwaliteit van het ambacht en nut en noodzaak van de (her)invoering van de Meestertitel. Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) is deze zomer de campagne ‘Ieder z’n vak’ (www.iederzijnvak.org) gestart waarin vaklieden uit een groot aantal ambachtelijke branches hun onmisbaarheid en vakmanschap laten zien.

De Nacht van het Ambacht vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt tot 22.30 uur.

 

Reageer op dit artikel