nieuws

‘Chocola verkleint kans hart- en vaatziekten

Nieuws

DEN HAAG – Door het eten van veel chocola lijkt het risico op bepaalde hart- en vaatziekten met een derde omlaag te gaan. Dat schrijven wetenschappers maandag in het British Medical Journal.

‘Chocola verkleint kans hart- en vaatziekten

DEN HAAG – Door het eten van veel chocola lijkt het risico op bepaalde hart- en vaatziekten met een derde omlaag te gaan. Dat schrijven wetenschappers maandag in het British Medical Journal.

Ze benadrukken wel dat overconsumptie schadelijke gevolgen kan hebben en dat ze nog verder moeten uitzoeken of er inderdaad sprake is van een causaal verband. De onderzoekers baseren hun bevindingen op een vergelijking van verschillende onderzoeken naar de effecten van het eten van chocola op hart en vaten.

‘Wat verstaan wordt onder het eten van veel chocola, wordt niet duidelijk uit het artikel’, zei maandag voedingsdeskundige Ineke van Dis van de Hartstichting. ‘Ook wordt niet duidelijk of het gaat om melk- of pure chocola.’

De Hartstichting waarschuwt dat deze studie geen legitieme reden geeft om vaker chocola te gaan eten. ‘Er zit veel suiker en vet in chocola. Het is een dikmaker. Als je te zwaar wordt, verhoogt je kans op hart- en vaatziekten’, aldus Van Dis.

 

Reageer op dit artikel