nieuws

Beslag gelegd op vastgoed Bernard Brinkers

Nieuws

DOETINCHEM – De curator in het faillissement van gebakproducent Culi-d’Or stelt Bernard Brinkers persoonlijk aansprakelijk voor de gevolgen van het bankroet en heeft beslag laten leggen op zijn vastgoedbezit.

Beslag gelegd op vastgoed Bernard Brinkers

DOETINCHEM – De curator in het faillissement van gebakproducent Culi-d’Or stelt Bernard Brinkers persoonlijk aansprakelijk voor de gevolgen van het bankroet en heeft beslag laten leggen op zijn vastgoedbezit.

Dat bestaat uit tientallen particuliere woningen, waaronder zijn privélandhuis in Wassenaar. Brinkers (62) wordt onbehoorlijk bestuur verweten. Hij krijgt te maken met een claim die kan oplopen tot € 16 mln, zo meldt het Financieele Dagblad.

Miljoenen
Volgens curator Henk-Jan ter Waarbeek heeft bestuurder Brinkers gepoogd het ene gat met het andere te dichten. Min of meer gezonde onderdelen zijn financieel leeggetrokken in een mislukte poging het geheel te redden. Brinkers heeft privé een miljoenensom ontvangen die volgens de curator in de kas van de gebakproducent had moeten vloeien. Mogelijk is het geld elders in het concern gebruikt, maar daarover bestaat onduidelijkheid. ‘Er is sprake van een constructie die veel vragen oproept’, zegt Ter Waarbeek.

Faillissement
Het afgelopen jaar zijn meerdere onderdelen van Brinkers failliet gegaan. Mei vorig jaar legde Hessing het loodje gevolgd door Culi’d’or in oktober, Cakes en Desserts in november. Banketbakkerij Holleman uit Velp (niet te verwarren met Bakkerij Holleman uit Arnhem) ging in maart van dit jaar op de fles. Het bedrijf heeft een doorstart gemaakt onder de naam Horizon.

Lees het hele artikel in Financieele Dagblad
 

Reageer op dit artikel