nieuws

Bakkerij Schuld Hofleverancier

Nieuws

OLDEBROEK – Het 125 jarig jubileum dat Bakkerij Schuld zaterdag 27 augustus 2011 vierde kreeg een extra feestelijk tintje. Interim burgemeester Hermen Overweg overhandigde Jaap en Jan-Aart Schuld het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Bakkerij Schuld Hofleverancier

OLDEBROEK – Het 125 jarig jubileum dat Bakkerij Schuld zaterdag 27 augustus 2011 vierde kreeg een extra feestelijk tintje. Interim burgemeester Hermen Overweg overhandigde Jaap en Jan-Aart Schuld het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

De aanvraag is in november 2010 verstuurd. Lange tijd zaten eigenaren Jaap en Jan-Aart in spanning. Zou het Hofleverancierschap wel of zou het niet worden toegekend? Burgemeester Overweg, die vaker dergelijke aanvragen heeft begeleid, had er alle vertrouwen in. “De aanvraag was goed voorbereid. Ik was verrast door de professionele aanpak. Daarnaast voldoet de bakkerij aan alle criteria, dus het was voor mij geen verrassing dat de aanvraag door Hare Majesteit de Koningin werd gehonoreerd.’

Vijf generaties

Het predicaat wordt uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en integriteit. Daarnaast moet het bedrijf minimaal 100 jaar bestaan, moet er sprake zijn van een onberispelijke bedrijfsvoering en de onderneming moet binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats innemen. Jaap en Jan-Aart, de vierde en vijfde generatie Schuld, zijn dolblij. ‘Hier is door vijf generaties hard aan gewerkt. Iedereen is in zijn eigen tijd, op zijn eigen manier vooruitstrevend bezig geweest.’

In zijn dankwoord besteedde Jan-Aart speciale aandacht aan Frits Vaessen. ‘Zonder hem hadden we het Hofleverancierschap nooit gekregen. Zijn inzet om de familiegeschiedenis op papier te krijgen is ongekend.’ Deze zoektocht naar interessante en relevante wetenswaardigheden was in eerste instantie bedoeld voor de aanvraag maar Frits heeft er uiteindelijk een boek van gemaakt. ‘Een bijzonder naslagwerk met veel oude foto’s van de bakkerij en verhalen van Oldebroekers die hier hebben gewerkt of die op andere manier waren verbonden aan de bakkerij’, vertelt Jan-Aart die samen met zijn vader op 27 augustus het eerste exemplaar overhandigd kreeg.
Het boek ‘125 jaar Bakkerij Schuld’ is vanaf maandag 5 september verkrijgbaar in de bakkerij. Het boek heeft een waarde van € 15,- maar Bakkerij Schuld biedt het boek tijdelijk aan voor € 4,95. 
 

Reageer op dit artikel