nieuws

Bakker ondersteunt Burundese bakkers

Nieuws

SINT-PIETERS-LEEUW – De voorbije weken leerde Guido Devillé Burundese bakkers de knepen van het vak.

Bakker ondersteunt Burundese bakkers

SINT-PIETERS-LEEUW – De voorbije weken leerde Guido Devillé Burundese bakkers de knepen van het vak.

Tegelijk zette de Belgische bakker een organisatie op om de kwaliteit van het product te verbeteren. ‘Ik hoop dat ik hen iets heb bijgebracht’, zegt hij in Nieuwsblad.be. Op 6 augustus stapte de Belgische Guido Devillé na achttien uur uit het vliegtuig in de Burundese hoofdstad Bujumbura. Met als missie de plaatselijke bakkers nieuwe technieken en nieuwe broodrecepten aan te leren.

Hij deed dat in Boulangerie Kapa, die eigendom is van twee Grieken. ‘Ik toonde hen hoe ze croissants en koeken moesten bakken, hoe ze beter deeg en beslag konden maken door andere technieken toe te passen. Er moest heel wat geïmproviseerd worden. Zo kon ik op de eerste dag niet tonen hoe ze croissants moesten maken omdat er geen geschikte margarine voor handen was. Het werd dan maar briochedeeg,’ zegt hij. 

Guido Devillé was al voor de derde keer in Centraal Afrika. Hij doet dat onder de vleugels van uitwisselingsorganisatie Ex-Change.

Reageer op dit artikel