nieuws

Oudenbosch neemt afscheid van bakkersfamilie Jongenelen

Nieuws

OUDENBOSCH – Na 72 jaar verdwijnt de naam Jongenelen uit de Fenkelstraat in Oudenbosch. Joke Jongenelen is met haar laatste dagen bezig als chocolatier.

OUDENBOSCH – Na 72 jaar verdwijnt de naam Jongenelen uit de Fenkelstraat in Oudenbosch. Joke Jongenelen is met haar laatste dagen bezig als chocolatier.

De derde generatie van het bakkersgeslacht, blijkt de laatste te zijn. De sluiting doet zeer bij Joke, die voor zichzelf en haar man Peter een een andere toekomst in gedachten had. Door het overlijden van haar man, vorig jaar, is ze gedwongen de zaak te sluiten.

Zaterdag is de laatste dag. ‘Het is geen doen’, zegt ze in BNdeStem. Ze bedoelt het alleen runnen van de winkel terwijl er achter ook gewerkt moet worden. ‘Dan zit ik met mijn handen onder de chocolade terwijl er een klant binnenkomt, of ik sta zo te buurten in de winkel dat ik de oven vergeet. Het werkt gewoon niet.’ Personeel aannemen is geen optie.

De bakkersfamilie Jongenelen had tientallen jaren een bakkerij in het Brabantse dorp. In 1996 werd de bakkerij al verkocht aan Nagelkerke omdat haar man Peter ziek werd. Het echtpaar ging door met chocolade en patisserie. Daar komt nu zaterdag ook een einde aan.

 

Reageer op dit artikel