nieuws

Foodtrucks rukken op

Nieuws

DOETINCHEM – Amerikanen eten niet langer overwegend in een restaurant of fastfoodtent, maar steeds vaker uit de voedseltruck. De mobiele restaurants rukken door het hele land op.

Foodtrucks rukken op

DOETINCHEM – Amerikanen eten niet langer overwegend in een restaurant of fastfoodtent, maar steeds vaker uit de voedseltruck. De mobiele restaurants rukken door het hele land op.

Het zijn kleurige vrachtwagentjes die door een luikje voedsel als taco’s, Indiase curry of cupcakes serveren. ‘In 2009 waren het een paar wagens en dit jaar groeit het aantal sterk’, zegt Mike Lenard van de DC Food Truck Association, een belangengroep waarvan inmiddels 25 wagens in de hoofdstad Washington lid zijn.

De klanten houden van variatie: ‘Iedere dag zie je hier andere trucks en dus een ander aanbod. Zo bieden we meer variatie dan de grote koffie- en broodjesketens’, zegt Sizemore. De wagens maken gebruik van Twitter en de site foodtruckfiesta.com om hun klanten te vertellen waar ze staan.

Nederland
De opmars van foodtrucks in Nederland verloopt langzaam. Een bekende foodtruck is Bus Stop Bakery. Het mobiele cupcakes initiatief van studenten in samenwerking met Rudolph van Veen werd onlangs bekroond tot beste studentenbedrijf.
 

Reageer op dit artikel