nieuws

Patissiers bakken taart voor Beatrix

Nieuws

DEN HAAG – Koningin Beatrix ontvangt vrijdagochtend op Paleis Huis ten Bosch een taart ter gelegenheid van Moederdag. De lekkernij is afkomstig van de patissiers Frank van Haarlem en Ayla van der Pols.

Patissiers bakken taart voor Beatrix

DEN HAAG – Koningin Beatrix ontvangt vrijdagochtend op Paleis Huis ten Bosch een taart ter gelegenheid van Moederdag. De lekkernij is afkomstig van de patissiers Frank van Haarlem en Ayla van der Pols.

Dit gebaar namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Koningin Beatrix beschermvrouwe is.

Landelijke wedstrijd
De twee uitverkoren patissiers hebben dit te danken aan een landelijke wedstrijd die door de NBOV in het najaar van 2010 is uitgeschreven. Alle leden van de NBOV, ruim twaalfhonderd ambachtelijke brood- en banketbakkers in totaal, werden opgeroepen om een smakelijke én prachtige taart voor de beschermvrouwe van de vereniging te ontwerpen. Na een spannende voorronde op 6 februari werden Frank van Haarlem, werkzaam bij Patisserie Vermeer in Lisse, en Ayla van der Pols, werkzaak bij Bonbonatelier A3, gekozen als de twee allerbeste deelnemers aan de wedstrijd.

De twee patissiers hebben in de achterliggende maanden samen en elk op hun eigen manier aan de voorbereidingen van de Moederdagtaart gewerkt. Frank heeft zich toegespitst op de taarten die gepresenteerd gaan worden en Ayla is zeer talentvol met chocolade. Wat de twee precies gaan maken, is nog een verrassing. De taart zal sowieso diverse technieken tonen uit het banketbakkersvak en verschillende smaakcombinaties bieden.

De Moederdagtaart wordt vrijdag in ontvangst genomen door mevrouw De Blocq van Scheltinga, hofdame van de Koningin, en mevrouw Hahn, de toekomstige particulier secretaris van de Koningin. Namens de NBOV zijn voorzitter Jos den Otter en marketing-communicatiemanager Sandra Wewer aanwezig. 

N.B: De taart op de foto is niet het ontwerp voor de Moederdagtaart 2011

Foto’s van de taart: binnenkort op bakkerswereld.nl
 

Reageer op dit artikel