nieuws

Oud bakker Jan ten Hoopen nieuwe voorzitter Actal

Nieuws

DEN HAAG – Het kabinet heeft oud bakker en voormalig Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen benoemd tot de nieuwe voorzitter van Actal, de organisatie die toeziet op vermindering van regeldruk en administratieve lasten door de overheid.

DEN HAAG – Het kabinet heeft oud bakker en voormalig Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen benoemd tot de nieuwe voorzitter van Actal, de organisatie die toeziet op vermindering van regeldruk en administratieve lasten door de overheid.

Dat melden bronnen rond het kabinet. Ten Hoopen volgt Steven van Eijk op, die per 1 juni vertrekt als voorzitter Ten Hoopen was van 1995 tot 2010 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Daarvoor was hij eigenaar van een brood- en banketbakkerij in Zoetermeer. Ook was hij voorzitter van het Nederlands Christelijk Ondernemersverbond en vice-voorzitter van MKB Nederland.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakte afgelopen weekend bekend dat Actal een permanente status krijgt. Tot nu toe werd de waakhond voor regeldruk en administratieve lasten telkens voor een beperkte periode ingesteld.

 

Reageer op dit artikel