nieuws

Kamps mogelijke overnamekandidaat Bakkersland

Nieuws

HEDEL – Kamps heeft volgens bronnen van het Financieele Dagblad interesse in Bakkersland. Volgens de krant zijn er totaal drie geïnteresseerde overnamekandidaten.

Kamps mogelijke overnamekandidaat Bakkersland

HEDEL – Het Duitse Kamps heeft volgens bronnen van het Financieele Dagblad interesse in Bakkersland. Volgens de krant zijn er totaal drie geïnteresseerde overnamekandidaten.

Overname door Kamps zou opmerkelijk zijn omdat het Duitse bedrijf drie jaar terug Quality Bakers verkocht aan Bakkersland en daarmee het oude bedrijf terugkoopt.

De twee andere partijen die mogelijk interesse hebben in Bakkersland zijn de private-equitypartijen Capvest en Gilde (eigenaar van Bakker Bart en de Banketgroep). De biedingen moeten na het weekend binnen zijn, zo meldt het dagblad.

Ontkenning
Het gerucht dat Bakkersland te koop staat, speelt sinds januari dit jaar. De directeur van Bakkersland, Eugene Scholten, ontkende de verkoopplannen tot nu toe. Feit is wel dat de marges van het bakkersconcern onder druk staan door onder meer de prijsconcurrentie in supermarktland en dat investeereer Parcom ‘strategische opties bekijkt.’
 

Reageer op dit artikel