nieuws

Grootste vlaai ter wereld in Weert (film)

Nieuws

WEERT – Een oranje vlaai met een een doorsnede van 5 meter en een gewicht van 400 kilo. In Weert, waar zaterdag nog de Koningin op bezoek was, is zondag een recordpoging gedaan om de grootste vlaai ter wereld te bakken.

WEERT – Een oranje vlaai met een een doorsnede van 5 meter en een gewicht van 400 kilo. In Weert, waar zaterdag nog de Koningin op bezoek was, is zondag een recordpoging gedaan om de grootste vlaai ter wereld te bakken. 

Om 12.30 uur is de vlaai gepresenteerd in het centrum van de stad, meldt Hart van Nederland. Acht bakkers uit de regio werkten er aan mee. De ingrediënten: 45 kg amandelspijs, 30 kg margarine, 5 liter eiwit, 15 kg maracuja en meer dan 300 kg abrikozen. Volgens omstanders smaakte de taart heerlijk. De bakkers hopen in het Guinness book of Records te komen.

Klik hier voor de filmbeelden

Lees ook
Recordpoging Weertse bakkers 

Reageer op dit artikel