nieuws

Bakkers en slagers trekken samen op

Nieuws

RIJSWIJK – Dit jaar doen de bakkers en slagers gezamenlijk voor de eerste keer mee aan de Week van de Detailhandel, een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het UWV Werkbedrijf.

Bakkers en slagers trekken samen op

RIJSWIJK – Dit jaar doen de bakkers en slagers gezamenlijk voor de eerste keer mee aan de Week van de Detailhandel, een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het UWV Werkbedrijf. 

Tijdens de Week van de Detailhandel kan iedereen, van elk opleidingsniveau en van elke achtergrond, kennis maken met werken in een winkel. Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) en Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) werken samen tijdens de Week van de Detailhandel. Tijdens de Week van de Detailhandel, van 20 tot 24 juni, organiseren de bakkers en de slagers een Versdetailhandeltour.

Werkzoekenden en jongeren brengen onder begeleiding een bezoek aan de bakker en de slager. Tijdens het bezoek wordt informatie verstrekt over het werken in de versdetailhandel en wordt bij de bakker en de slager een workshop gehouden. Na afloop ontvangen de deelnemers een goodybag met versproducten. Ook bevindt zich in de goodybag een ‘lifestyle’ magazine waarin het werken in de slagerij en de bakkerij centraal staan. Medewerkers uit de twee branches komen aan het woord over het werken in de winkel en waarom dit zo leuk en afwisselend is. Het magazine bevat columns, interviews, reportages en fotoverhalen maar ook recepten zodat de inhoud van de verstas goed gebruikt kan worden. Ook informatie over toekomstperspectief en opleidingsmogelijkheden worden belicht.
 

 

 

Reageer op dit artikel