nieuws

Australian Homemade sluit dure locaties

Nieuws

AMSTERDAM – IJs- en Chocolade keten Australian Homemade sluit vestigingen op dure locaties in Amsterdam. De keten, die het zwaar heeft, is op zoek naar goedkopere huisvesting.

Australian Homemade sluit dure locaties

AMSTERDAM – IJs- en Chocolade keten Australian Homemade sluit vestigingen op dure locaties in Amsterdam. De keten, die het zwaar heeft, is op zoek naar goedkopere huisvesting.

De, onlangs door Bickery Food Group overgenomen, keten heeft last van de hoge huren, betalingsachterstanden van franchisenemers en concurrentie van het rap uitdijend aantal ambachtelijke ijssalons, meldt Out-of-Home Shops. De vestiging in de Amsterdamse Leidsestraat maakte in maart plaats voor Starbucks en een ander filiaal in de hoofdstad ging dicht. Ook de vestiging op het Spui zal sluiten.

Heroriëntatie
Volgens directeur Marcel Gerritsen zijn A-1 locaties te duur en daarom heroriënteert de keten zich. Vanwege de naamsbekendheid zijn minder dure locaties een goed alternatief. Ook wordt de wijze van franchise anders. Vroeger richtte de keten een locatie in en verhuurde die vervolgens aan een franchisenemer. Nu willen ze zaken doen met ondernemers die al een pand hebben en een filiaal willen beginnen.

 

Reageer op dit artikel