nieuws

Recordpoging Weertse bakkers

Nieuws

WEERT – Acht bakkers uit Weert doen zondag 1 mei een recordpoging om de grootste vlaai ter wereld te bakken.

WEERT – Acht bakkers uit Weert doen zondag 1 mei een recordpoging om de grootste vlaai ter wereld te bakken.

Daags na het bezoek van de Koninklijke familie tijdens Koninginnedag aan Weert, gaan de bakkers met hun Weerter Koninginnevlaai deze uitdaging aan. De vlaai heeft een doorsnee van 5 meter en gaat meer dan 400 kg wegen. Groot genoeg voor de titel Guiness World Records. Er is onder meer 45 kg. amandelspijs, 30 kg. margarine, 5 liter eiwit, 15 kg. maracuja en meer dan 300 kg. Abrikozen nodig.

De enorme oranjekleurige Koninginnevlaai wordt zondag 1 mei op de Nieuwe Markt om 12.30 uur onthuld. Na de keuring zal zangeres Do de vlaai aansnijden en de eerste punt verkopen voor één euro. De opbrengst komt ten goede aan de Mutsaersstichting waarvan Do ambassadrice is. Deze stichting heeft een vestiging in Weert en zet zich o.a. in tegen huiselijk geweld. De vestiging in Weert maakt het mogelijk dat kinderen uit de Weerter regio dichtbij huis speciaal onderwijs en zorg kunnen krijgen.

Do en haar band trakteren het publiek van 13.30 tot 14.30 uur op een spectaculair optreden. Na Do treden ‘smiddags en ’s avonds nog een aantal andere artiesten op.
 

Reageer op dit artikel