nieuws

Ook super start met Zeeuws brood

Nieuws

OOST-SOUBURG – De Agrimarkt verkoopt sinds 1 april Zeeuws brood. Het brood is honderd procent uit Zeeuwse ingrediënten gemaakt.

OOST-SOUBURG – De Agrimarkt verkoopt sinds 1 april Zeeuws brood. Het brood is honderd procent uit Zeeuwse ingrediënten gemaakt.

100% Gezond Zeeuws is een licht-meergranenbrood met een krokante korst en een ronde vorm. Volgens de ontwikkelaars heeft het brood een volle smaak en blijft het lang vers. Dit zou komen doordat de klimaatomstandigheden in Zeeland ideaal zijn voor de teelt van tarwe met een hoog eiwit-gehalte.

Krijger
Net als bij het ambachtelijke concept Vol Zeeuws is Krijger Molenaars de meelleverancier. Initiatiefnemer is Provincie Zeeland. Directeur Henk Krijger voorziet geen spanningsveld tussen ambacht en industrie met het nieuwe initiatief: ‘Het broodje wordt door 1 bakker gemaakt en vermarkt naar de afnemers van deze bakker. Hier gaat het om een klein gedeelte van heel het broodassortiment, dit in tegenstelling tot de Vol Zeeuws bakkers. De Vol Zeeuws bakkers onderscheiden zich door het brede en totale assortiment.’
 

Reageer op dit artikel