nieuws

Lidl breidt bake off-broodproef verder uit

Nieuws

MUIDEN – Lidl heeft de proef met een vernieuwde broodafdeling uitgebreid naar de vestiging in Muiden.

Lidl breidt bake off-broodproef verder uit

MUIDEN – Lidl heeft de proef met een vernieuwde broodafdeling uitgebreid naar de vestiging in Muiden.

Dat bevestigt woordvoerder Selma Nederhoed tegenover Distrifood. Volgens Nederhoed betreft het nog steeds een pilot en zijn er nog geen concrete plannen om de broodproef landelijk uit  te rollen. De keten wil er verder ook niet mee naar buiten treden en geeft geen toestemming voor het maken van foto’s.

Klanten hebben vanuit de winkel zicht op het bakproces. De winkel in Muiden is nagenoeg hetzelfde ingericht als de broodtestwinkel in Surhuisterveen.

Presentatie
De afdeling is meteen bij binnenkomst rechts. Het verse grootbrood beslaat een meter of drie, gevolgd door een opstelling waar de klant zelf brood kan snijden. Daarna volgt zelfbediening kleinbrood. Het gaat om witte pistolets, roombotercroissants, stokbrood, meergranenvierkantjes en pistolets rustiek. Dit middensegment wordt afgesloten met een instore bake-off-oven, gevolgd door rolrekken met industrieel brood.

Zwart
Grote visuals, heldere instructie voor het personeel en tekst op zwart krijtbord – ovenvers de hele dag door – versterken het versimago van de broodpresentatie. Het geheel heeft een chique uitstraling, met als steunkleur zwart. In de testwinkels heeft de klant naast enkele specia-liteiten die voorverpakt instromen, de keuze uit twee soorten brood die in de winkel worden gebakken. Het gaat om maïsbrood en meergranenbrood. Op de verpakking staat de tekst ‘Zo uit de oven’.

 

Reageer op dit artikel