nieuws

Geen verruiming koopzondagen

Nieuws

DEN HAAG – Het aantal koopzondagen in Nederland wordt niet verruimd. Een voorstel hiervoor van D66 en GroenLinks krijgt in de Tweede Kamer geen meerderheid, met name omdat de partijen de cruciale steun missen van de PVV, zo bleek donderdag.

Geen verruiming koopzondagen

DEN HAAG – Het aantal koopzondagen in Nederland wordt niet verruimd. Een voorstel hiervoor van D66 en GroenLinks krijgt in de Tweede Kamer geen meerderheid, met name omdat de partijen de cruciale steun missen van de PVV, zo bleek donderdag.

Eigenlijk is de PVV, gedoogpartner van het kabinet, een grote voorstander van meer koopzondagen. Maar PVV-Kamerlid Dion Graus erkende ruiterlijk de regering hierover niet in problemen te willen brengen. ‘U kunt daar met vijf man gaan staan’, zei hij tegen de oppositie, ‘maar ik ben hier met de billen bloot gegaan.’

Het niet verruimen van het aantal koopzondagen wordt gezien als een handreiking van het kabinet aan de SGP, een partij die voor het kabinet belangrijk kan zijn voor een meerderheid bij stemmingen.

 

Reageer op dit artikel