nieuws

Gebakje van groenten

Nieuws

LONDEN – Britse bakkers hebben een extreem gezond gebakje gemaakt. Vegetarische cupcakes met wortelen, rode bieten, courgettes en pompoen schijnen een nieuwigheid, gecreëerd door Britse bakkers.

Gebakje van groenten

LONDEN – Britse bakkers hebben een extreem gezond gebakje gemaakt. Vegetarische cupcakes met wortelen, rode bieten, courgettes en pompoen schijnen een nieuwigheid, gecreëerd door Britse bakkers. 

Een vegetarische cupcake bevat slechts 179 calorieën omdat de zoete lekkernijen een bom aan groenten bevatten. 1 cake bevat een mengsel van courgette, pompoen of rode biet, plus rijstmeel en gemalen amandelen, waardoor ze ook gluten en lactosevrij zijn.

Sappiger
Britse journalisten testten de smaak van de gebakjes en zijn lovend. ‘Toegegeven, de 70 procent chocolade kan de aardse smaak van de rode biet niet wegnemen, maar de vanille- en citroengebakjes, gemaakt met courgette zijn heerlijk, net als de appelsien en pompoensmaken. Even luchtig als een ordinair gebakje zijn ze niet, maar de groenten geven deze tussendoortjes een toegevoegde sappigheid dat gewone gebakjes vaak missen.’

Reageer op dit artikel