nieuws

‘Daling operationele winst CSM

Nieuws

DIEMEN – CSM, leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur, heeft ondanks een hogere omzet de operationele winst zien dalen.

DIEMEN – CSM, leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur, heeft ondanks een hogere omzet de operationele winst zien dalen.

Dat is althans de gemiddelde verwachting van vijf in opdracht van persbureau ANP-Reuters geraadpleegde analisten. Woensdag zal het bedrijf een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal geven. Analist Marco Gulpers van ING verwacht voor CSM een lastig begin van het jaar door hogere grondstoffen en het uitstel van Pasen.

CSM rekent hogere grondstofprijzen door aan zijn klanten, maar analisten verwachten dat dit geleidelijk kan gebeuren. Met name de operationele winst bij de bakkerij-ingrediënten Noord-Amerika zal hier tegenwind van ondervinden, ondanks de consolidatie van Best Brands.

Ook de operationele winst bij de melkzuurdivisie Purac staat onder druk door investeringen in uitbreiding capaciteit en ook hier hogere grondstofprijzen. Er wordt verwacht dat de investeerdersdag op dinsdag nieuws zal brengen over de divisie.

Reageer op dit artikel