nieuws

Brood en banket mogelijk fors duurder

Nieuws

DEN HAAG – Brood en banket worden mogelijk fors duurder Het kabinet wil het lage btw-tarief afschaffen. De regering streeft naar één btw-tarief van negentien procent.

Brood en banket mogelijk fors duurder

DEN HAAG – Het kabinet wil het lage btw-tarief afschaffen. De regering streeft naar één btw-tarief van negentien procent.

Staatssecretaris Weekers (Financiën) zegt dit in de Fiscale Agenda die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Weekers streeft naar één btw-tarief van negentien procent. Het huidige lage tarief van zes procent zal geleidelijk stijgen. Voor deze regeerperiode denkt Weekers aan een verhoging naar acht procent.

Vennootschapsbelasting
Het kabinet wil de inkomstenbelasting verlagen. Aan de hypotheekrenteaftrek wordt niet getornd. De tarieven van de inkomstenbelasting worden verlaagd van de huidige 52, 42 en 33 procent naar 50, 40 en 30 procent. De vennootschapsbelasting gaat omlaag van 25 naar 24 procent.

Belastingstelsel
Het kabinet zegt in de Fiscale Agenda dat de "fiscale kerstboom die in de loop der jaren is ontstaan", voor een deel wordt afgetuigd. Volgens Weekers wordt het belastingstelsel door deze wijzigingen meer solide en beter bestand tegen fraude en wordt de economie er sterker door. ‘Het kabinet wil dat werken en ondernemen lonender wordt en pakt fraude keihard aan’, zegt Weekers. 

 

Reageer op dit artikel