nieuws

Zoutmeter: praktisch hulpmiddel bij zoutreductie

Nieuws

WAGENINGEN – Nu er in de bakkerijbranche een maximaal zoutpercentage voor brood is afgesproken van 1,8 procent, is het wellicht nodig recepten aan te passen. Om daarbij te helpen, heeft NBC een praktisch hulpmiddel ontwikkeld. Met de gratis zoutmeter zien bakkers in één oogopslag hoeveel gram zout ze moeten toevoegen aan het aantal kilo’s meel om aan het gewenste percentage te komen.

Zoutmeter: praktisch hulpmiddel bij zoutreductie

WAGENINGEN – Nu er in de bakkerijbranche een maximaal zoutpercentage voor brood is afgesproken van 1,8 procent, is het wellicht nodig recepten aan te passen. Om daarbij te helpen, heeft NBC een praktisch hulpmiddel ontwikkeld. Met de gratis zoutmeter zien bakkers in één oogopslag hoeveel gram zout ze moeten toevoegen aan het aantal kilo’s meel om aan het gewenste percentage te komen.

De zoutmeter is een draaischijf, die laat zien hoeveelheid zout in grammen u dient te gebruiken in relatie tot het aantal kilogram meel en het percentage zout dat u op meelbasis nastreeft. Gebruikt u bijvoorbeeld 25 kilogram meel, dan draait u de schijf naar 25. In het venster krijgt u dan precies het aantal grammen zout te zien dat hoort bij zoutpercentages van 2,1 tot 1,5 procent.

Het hulpmiddel (max. 1 per productielocatie) is vanaf maandag 7 juli kosteloos te bestellen via het online zoutdossier van NBC: www.nbc.nl/dossiers/alle/zout. Stuur (volgens de aanwijzingen op de website) een e-mail met daarin uw naam, bedrijfsnaam en adres naar NBC en krijgt u de zoutmeter zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Overigens vindt u op de genoemde website heel veel informatie over zoutreductie en praktische hulpmiddelen. Zoals een voorbeeldbrief in het Engels om buitenlandse grondstofleveranciers te informeren, een voorbeeldbrief om afnemers in het derde kanaal in te lichten over de activiteiten rondom zoutreductie en een praktijkvraag over zoutreductie in vruchtenbrood.

LEES OOK:
Branche werkt samen aan zoutreductie
AH bindt strijd aan tegen zout in brood

Reageer op dit artikel