nieuws

Vechtbrood bij acht bakkers

Nieuws

MUIDEN/WEESP – Marco Bakker nam enkele weken geleden de twee eerste Vechtbroden in het Parochiehuis in Breukelen in ontvangst. Acht bakkers die hun winkel aan de Vecht hebben, kozen ervoor de broden aan hem aan te bieden vanwege zijn achternaam, maar ook omdat hij langs de Vecht woont.

MUIDEN/WEESP – Marco Bakker nam enkele weken geleden de twee eerste Vechtbroden in het Parochiehuis in Breukelen in ontvangst. Acht bakkers die hun winkel aan de Vecht hebben, kozen ervoor de broden aan hem aan te bieden vanwege zijn achternaam, maar ook omdat hij langs de Vecht woont. 

Cor Mühl van de gelijknamige bakkerij in Weesp vertelt dat de acht bakkerijen, waaronder bakkerij Klercq en Stricker in Muiden en Muiderberg, het brood hebben geïntroduceerd op verzoek van een van hun grondstoffenleveranciers. ‘Toen het idee werd geopperd, waren we direct enthousiast. We hebben twee soorten brood ontwikkeld. Een donkere en een lichte, of blonde – zoals wij bakkers dat noemen – variant.’ Mühl vertelt dat het meel voor de Vechtbroden wordt gemaakt in een molen in IJsselstein. ‘Daar vermalen ze de hele korrel, dan blijven de vezels beter behouden dan bij fabrieksmeel’.
 

 

Reageer op dit artikel