nieuws

Subway wil 300 zaken in 2015

Nieuws

DOETINCHEM – Subway heeft flinke groeiplannen in ons land. De broodjesketen, die in 2000 debuteerde in Nederland, wil tussen nu en 2015 groeien van 89 naar driehonderd vestigingen.

Subway wil 300 zaken in 2015

DOETINCHEM – Subway heeft flinke groeiplannen in ons land. De broodjesketen, die in 2000 debuteerde in Nederland, wil tussen nu en 2015 groeien van 89 naar driehonderd vestigingen.

Volgens formulemanager Justin Goes ligt de geplande groeispurt vooral aan het feit dat de Nederlander steeds meer keuzevrijheid wil.

‘De klant kan kiezen: wat wil je erop? Welke groenten, wel of geen saus? Hij krijgt zijn broodje snel, en dat broodje is helemaal op maat gemaakt’, aldus Goes in Het Financieele Dagblad over de keuzevrijheid bij Subway.

Subway startte in 2000 in ons land. Na een wat stroeve start groeide het vanaf 2003 hard naar 89 zaken. Nu wil het doorstoten naar driehonderd vestigingen in 2015. Afgelopen jaar opende Subway, ondanks lastige economische tijden, twaalf zaken in ons land.

Wereldwijd telt Subway 33.794 zaken. Dat zijn er ruim duizend meer dan McDonald’s, de hamburgerketen die vaak als grote concurrent wordt genoemd van Subway. Wereldwijd zet Subway 8,8 miljard dollar per jaar om, flink minder dan de 24 miljard dollar van McDonald’s. In ons land is Subway goed voor een jaaromzet van 25 miljoen euro. McDonald’s ‘doet’ jaarlijks 584 miljoen euro omzet in Nederland.

 

Reageer op dit artikel